Online Omdømme

Det har aldri vært viktigere å ha et positivt online omdømme, for vi baserer flere og flere beslutning på noe vi har lest på nettet.

I dag bruker vi flere og flere timer på internett hver eneste dag, og det er ikke særlig rart at vi også begynner å forme meningene våre mer og mer basert på det vi leser og ser på nettet. Vi baserer også valg av produkter, tjenester, restauranter, hoteller, og alt mulig annet mye mer på det vi leser på nettet enn det vi gjorde for bare ti år siden. Internettet gir oss en falsk trygghet som gjør at vi tror at vi kan finne ut av om det vi har lyst til å kjøpe er så bra som det vi tror det er,  men sannheten er noen ganger litt en annen. Hva vi bestemmer oss for å bruke penger på er dermed basert på andres anmeldelser, og i siste ende en virksomhets online omdømme, ofte uten å ta kritisk hensyn til de kommentarene og anmeldelsene vi leser. En virksomhets online omdømme er i dag helt avgjørende i forhold til hvor mange kunder de får, og hvis man plutselig opplever å få et dårlig online omdømme, enten fortjent eller fortjent, vil det ha en stor innvirkning på virksomhetens fremtid og levetid.

I og med at vi lener oss opp mot online reviews på nettet, og baserer valgene våre på en virksomhets online omdømme vil nok omdømmebygging bli viktigere og viktigere i fremtiden.

Det har aldri vært viktigere å ha et godt online omdømme, og samtidig sliter flere og flere bedrifter og virksomheter med nettopp dette. Sosiale medier, fora, blogger og anmeldersider blir mer og mer populære blant forbrukere, og de anmeldelsene som ligger der inne kan komme til å få avgjørende konsekvenser for de brandene de henvender seg mot.  Dette er selvsagt bare en god ting hvis det fører til at man får et online omdømme som stemmer overens med virksomheten, og det de faktisk tilbyr, men problemet med online omdømme er at det som i det virkelige liv, heller ikke kan sies å være sannheten.

Mange virksomheter blir utsatt for falske anmeldelser, som er ute etter å ha negativ innvirkning på virksomhetens online omdømme, noe som kan koste dem kunder og gjøre at de mister masse. Når man først har fått et dårlig online omdømme er det vanskelig å snu det til et bra online omdømme igjen, men hos ATAK tilbyr de omdømmebygging som nettopp spesialiserer seg på å kvitte seg med, eller forebygge dårlig online omdømme. Det at man faktisk kan motarbeide et dårlig online omdømme er utrolig viktig, fordi det tillater virksomheten å ta noen av kontrollen i situasjonen tilbake. For selv om forbrukeren sitter med den avgjørende makten i denne typen situasjoner, er det likevel virksomhetens rett å være med på å påvirke sitt eget online omdømme hvis de føler at det er noen som er ute etter å ta dem. Det er nok av troll på internettet til at man som virksomhet burde tenke forsikring i stedenfor damage control, for dette problemet er noe man er nødt til å ta seriøst, både nå og i fremtiden.

 

Leave a Reply